Clubnieuws

Na-zomeren met Fietsclub het Versnellertje

Fietsclub het Versnellertje is begonnen aan het laatste deel van het seizoen. Dat laatste deel van het fietsseizoen staat bij het Versnellertje nog vol met activiteiten.


In de zomervakantie organiseerde het Versnellertje de Reichswald Klimtocht. Deze toertocht werd druk bezocht door ruim 500 deelnemers. 19 september organiseert het Versnellertje een nieuwe toertocht, namelijk de Waterschap Lingetocht


De Waterschap Lingetocht is de laatste toertocht die het Versnellertje dit jaar organiseert. De Lingetocht voert de deelnemers over de dijkjes en de landweggetjes van de Betuwe. Fietsers kunnen zich nog inschrijven voor deze toertocht op de website van het Versnellertje. Op www.het-versnellertje.nl is tevens nog meer informatie te vinden over de Waterschap Lingetocht. Wielerseizoen 2015 is begonnen!
 

Zonnetje, windkracht 5, trappelende wielrenners en een mooie uitgepijlde route over de Zuid-Veluwe. Dit waren zaterdag 28 februari de ingrediënten van een geslaagde Zuid-Veluwe tocht.


Wielrenners hebben na een koude en natte winter er altijd weer zin in om weer toertochten te gaan fietsen. Dat was ook te merken bij de startlocatie van de Zuid-Veluwe tocht. Maar liefst 520 mensen schreven zich in voor de eerste toertocht van het jaar.


De eerste vijftig kilometer van de toertocht waren vrij gemakkelijk te fietsen. Het zonnetje stond aan de hemel en de wind kwam lekker van achter. Na de controlepost kwam het moeilijke gedeelte van de tocht. Windkracht 4 tegen en drie klimmetjes zorgden bij vele deelnemers voor verzuring in de benen en vermoeidheid.


‘Perfect georganiseerd’ en ‘goed uitgepijld’ luidde vele reacties na afloop van de tocht. Ook de erwtensoep van Catering ‘Le Nouveau’  werd goed gewaardeerd in de kantine van de Dodewaardse ijsclub.


Zaterdag 4 april organiseert het Versnellertje uit Ochten opnieuw een toertocht. Op deze dag wordt er voor de 30e keer de Rabo Bergtoer georganiseerd. Meer informatie over deze toertocht is te vinden op de website van het Versnellertje. 

 Spinnen voor het goede doel

Zaterdag 21 maart wordt er door Julien een spinningmarathon georganiseerd. In een tent op Sportpark de Leede in Kesteren worden 100 spinningfietsen geplaatst. Acht uur lang kunnen mensen op deze spinningfietsen gaan sporten. De bedoeling van dit event is geld ophalen voor de stichting Villa Joep en de naamsbekendheid van Villa Joep vergroten. Villa Joep is een fonds dat strijd tegen neuroblastoom kinderkander.
Meer informatie is te vinden op de volgende websites:
⇒www.healthclubjulien.nl/uploads//Individueel_Uitnodiging.pdf
⇒www.villajoep.nl
  Clubtweedaagse richting Goes prima verlopen
   
Vrijdag 23 en zaterdag 24 mei organiseerde het Versnellertje haar jaarlijkse club twee daagse. Dit jaar hadden zich vijftien leden van het Versnellertje zich aangemeld om deel te nemen aan deze sportieve activiteit. De stad Goes in Zeeland had de eer om de vijftien deelnemers te mogen ontvangen.

Op vrijdag 23 mei zijn de renners om 08:00 vertrokken om de lange rit naar Goes te maken. Aris Hardeman en Chris van Harn volgde in de volgwagen de renners. De rit voerde door het Brabantse land richting de Zeeuwse eilanden. In Loon op Zand en in Roozendaal werd er een stop gemaakt. Na een kleine 200 kilometer arriveerde de renners bij Hotel Terminus in Goes.
 
Op zaterdag is de groep om half negen vertrokken bij het hotel om de lange tocht terug naar Ochten te maken. Ondanks dat de lucht s'morgens dreigend was, is het de hele dag droog gebleven. De tocht voerde over de beroemde vijf kilometer lange Zeelandbrug. Er werd een stop gemaakt in Numansdorp, Papendrecht en Leerdam. Na ongeveer 170 kilometer arriveerde de groep om kwart voor vijf in Ochten.
Daar werd teruggekeken op een goed georganiseerde tocht met een voortreffelijke weertype.
 
De foto's die van deze tocht zijn gemaakt zijn te vinden via fotoalbum op de site van het Versnellertje. 
De video die is gemaakt op de tweede dag is terug te vinden via onderstaande link:                    
 Video club twee daagse         

 
   Voorzitter Det Janssen benoemt tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

 

PERSBERICHT


Datum: 25 april 2014

Koninklijke Onderscheiding voor de heer D.C. Janssen uit Ochten

Zijne Majesteit Koning Wlllem-Alexander heeft bij Koninklijk Besluit, nr. 2013002494 van 3 december 2013, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, de heer D.C. Janssen uit Ochten. Op vrijdag 25 april 2014 speldde burgemeester ir. C.W. Veerhoek van Neder-Betuwe in het gebouw van de Ijsclub Dodewaard in Dodewaard bij de heer Janssen de versierselen op die bij deze onderscheiding behoren.

De heer Janssen (69) heeft 33 jaar geleden Vereniging 't Versnellertje opgericht. 't Versnellertje telt 67 leden maar organiseert ook tochten die landelijke bekendheid hebben via de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). De afgelopen 33 jaar is de heer Janssen wel een heel bijzondere spil geweest bij deze vereniging. Hij heeft vele taken verricht: voorzitter, lid van de toercommissie, het werven van sponsoren, materiaal beheren en het bevorderen en bewaken van de 'clubgeest'. Bij al deze activiteiten is de heer Janssen zeer nauw betrokken en de grote organisator. Ook bij de overkoepelende landelijke organisatie (NTFU) bezoekt hij bijna alle vergaderingen.

Sinds 2012 organiseert de Rabobank de landelijke fietsdag om zoveel mogelijk mensen een bijdrage voor hun club te laten 'verdienen'. Voor onze regio heeft de heer Janssen de fietstochten geheel belangeloos uitgezet voor de Rabobank.

De heer Janssen is in 1992 een van de organisatoren geweest voor een sponsortocht naar Polen om een school te ondersteunen. In 1994 is hij ook een van de deelnemers van deze fietstocht geweest.

Een tiental jaren heeft hij actief vrijwilligerswerk verricht bij Aktivas Rivierenland, een organisatie die sport, waaronder uiteraard fietsen, mogelijk maakt voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening.

Vanaf 1980 tot heden is de heer Janssen actief in het vrijwilligerswerk. Sinds zijn prepensioen is het alleen maar meer geworden. Zijn verdiensten zijn bijzonder vanwege zijn inzet voor de mens achter de club, de bevordering van de sport in het Rivierengebied, het verbinden van mensen door sport en de vele jaren die hij het werk volgehouden heeft


 
 Geslaagde Rabo Zuid-Veluwetocht
 

 
Dodewaard, 22 Februari


De door het Versnellertje georganiseerde Rabo Zuid–Veluwetocht is uitstekend verlopen. Ruim 500 fietsers hebben zich zaterdagmorgen ingeschreven. Nog nooit eerder hebben er zoveel fietsers de Zuid – Veluwetocht gereden. Deelnemers kwamen vanuit het hele land, en zelfs vanuit België en Duitsland, richting dodewaard om daar de eerste toertocht van het seizoen te fietsen. 


Tussen negen en tien uur zijn de honderden fietsers gestart bij de Dodewaardse ijsclub.  
Het eerste stuk van de route hadden de rijders de wind van achteren. Via Rhenen, Veenendaal en Renswoude kwam de route op de Zuid – Veluwe uit. Halverwege de tocht, werd er in Harskamp door vele fietsers een stop ingelast. Vervolgens volgden de fietsers hun weg richting Wolfheze en Ede. Tussen Bennekom en Achterberg lag het zwaarste stuk van de tocht. In het weide binnenveld stond er een krachtige wind, wat voor vermoeidheid bij de fietsers zorgden. Bij Rhenen gingen de fietsers de brug weer over, om vervolgens het laatste stukje richting Dodewaard uit te fietsen. Bij de Finish locatie konden de deelnemers gebruiken maken van de douches en eventueel een broodje of een drankje nuttigen.


De reacties van de deelnemers bij de finish over de tocht waren positief. Zo ook de reactie van het naar sponsorzoekende ‘ons Clupske’ uit Tiel. Het was de eerste toertocht ooit voor de vier mannen. Ook twee mannen uit Almere vonden het een mooie toertocht. De route was goed uitgepijld en voerde door een schitterende omgeving. Ze miste alleen de medailles aan de finish en wilde voortaan minder wind tijdens de toertocht. Deze twee mannen besloten om zeker nog eens terug te komen om een andere toertocht van het Versnellertje te fietsen. 


 
 
 
 
 Wielerclub 't Versnellertje en Rabobank West Betuwe verlengen sponsorcontract
 
 De heer en mevrouw Janssen van wielerclub 't Versnellertje en mevrouw Stevens -Thijsens van Rabobank West Betuwe

'T Versnellertje is een enthousiast wielerclub waarbij ontspanning en plezier centraal staat. De thuisbasis van 't Versnellertje is de Dodewaardse ijsclub in Dodewaard. Van hieruit starten vrijwel alle fietstochten welke door 't Versnellertje worden georganiseerd. 

Rabobank ondersteunt al jaren de wielersport, zowel de profs als de recreatieve fietsers. Rabobank West-Betuwe is al enkele jaren betrokken als sponsor bij wielerclub 't Versnellertje. Op 8 December j.l. is het contract voor de komende drie jaar verlengd.

Rabobank West-Betuwe is daarmee sponsor van vier toertochten, namelijk de Zuid-Veluwe tocht (22 februari), Rabo Bergtoer (29 maart), Rivierendal Klimtocht (9 Augustus) en de Waterschap Lingetocht ( 20 September). 

Rabobank West-Betuwe organiseert in 2012 de Rabo fietsdag, waarbij verenigingen en stichtingen een financiele bijdrage bij elkaar kunnen fietsen. 't Versnellertje heeft speciaal voor Rabobank West Betuwe voor deze Rabo Fietsdag vijf prachtige fietsroutes door de Betuwe opgesteld. 
 
 
 
 Verslag reis Polen (2011) 

In 1994 zijn 25 toerfietsers en 6 verzorgers uit Ochten en omstreken vanuit Dodewaard op de fiets naar Pepowo in Polen vertrokken om geld bij elkaar te fietsen voor de aanzet  van de bouw van een nieuwe school aldaar. Zeven dagen achtereen is er gefietst en 1030 kilometer afgelegd, een hele afstand toen die tijd. Op 3 september 1994 kwamen wij daar aan en hebben een paar mooie dagen beleefd.


Er werd 17.000 gulden bij elkaar gefietst. De Poolse overheid stak echter een stokje voor het geheel en wilde de school op eigen kosten bouwen. (Jaloezie??) Het bleelf jaren onduidelijk wat er nu met het bijeen gefietste geld was gebeurd.

Onlangs (2011)  hebben Cris van Harn en Willem van Schaik de nieuwe school in Pepowo bezocht en een gesprek gehad wat er nu met het ingezamelde geld is gedaan. De school is een prachtig gebouw geworden, zowel van binnen als van buiten, het is er heel kleurijk en hyper modern.


Het ingezamelde geld is geïnvesteerd in de bibliotheek en het computer gebeuren, incl aanleg internet, speelgoed voor de kleinere kinderen, een school TV en een klein stukje aankleding.


Chris heeft op zijn manier verteld  hoe de zaken toen der tijd verlopen zijn en was blij te horen dat het geld goed is besteed door de heer Kempa, toen der tijd de school directeur en inmiddels is overleden. De foto van de deelnemende fietsers heeft een duidelijk opvallende plaats in de school, er is nog steeds bewondering voor het genomen en gerealiseerde initiatief.


Een onderwijzeres van de school vertelde dat er een keer een deelnemende fietser de school had bezocht, op de foto wees ze de bezoeker aan, Roel Capelle.


Foto's van dit bezoek zijn te vinden in het fotoalbum.


Chris van Harn

 
 

 GPS tracks vanaf nu te downloaden
 
Vanaf nu zijn alle Gps tracks van onze toertochten vrij te downloaden via onze site.  De Gps tracks kan je vinden via het tablad toertochten en dan GPS.