De geschiedenis


Het Versnellertje is in 1980 opgericht door een aantal fietsvrienden in samenwerking met de enige fietsenmaker in Ochten. 

Er werd een voorlichtingsavond georganiseerd met als gastspreker oud-tourwinnaar Jan Janssen. Op deze avond gaven veel mensen zich op als lid en kon er een bestuur worden samengesteld. Na een jaar gezamenlijk tochten te hebben gereden, is de vereniging lid geworden bij de landelijke fietsbond. 

 
 

De vereniging


Het Versnellertje is een fiets vereniging die aangesloten is bij de Nederlandse toer fiets Unie(NTFU). Het Versnellertje heeft ongeveer 55 leden in de leeftijdscategorie van 18 tot 75 jaar. Het grootste deel van de leden is man, maar het aandeel van de vrouwen is stijgende. 

Ook het aandeel van de jongere leden is stijgende. We zien dat er steeds meer ‘jongere’ leden zich aanmelden bij het Versnellertje. Dit is erg positief voor de club en de sfeer. Gezelligheid staat immers voorop bij het Versnellertje. 


Fietsen
Het grootste deel van deze leden is actief op de racefiets. Een deel van de leden fietst naast zomers op de racefiets ook ’s winters op de mountainbike of op de cyclocrossfiets.
Mensen die op een gewone fiets fietsen zijn ook welkom bij het Versnellertje. Bij elke toertocht zijn er altijd wel een aantal deelnemers die deelnemen met een ‘gewone’ fiets of een trekking bike. 


Toertochten
Door het Versnellertje wordt er elk jaar een viertal toertochten georganiseerd. Aan deze toertochten kunnen leden maar ook niet-leden deelnemen.


Clubtochten
Naast deze vier toertochten wordt er in de zomermaanden wekelijks clubtochten georganiseerd. Aan deze tochten kunnen alleen leden deelnemen. De clubtochten hebben meestal een afstand tussen de 100 en de 150 kilometer. De clubtochten op woensdagmorgen vertrekken om 09:00 bij de Mac Donalds in Ochten.
Als er op zaterdag een toertocht in de omgeving van Ochten georganiseerd wordt rijden leden van het Versnellertje gezamenlijk die toertocht.
Bij het ontbreken van een toertocht in de omgeving wordt er ook op zaterdag een clubtocht georganiseerd. Deze tochten starten ook vanaf de Mac – Donalds in Ochten. Voor meer informatie zoals starttijden zie het programma op deze website.


Club tweedaagse
Ook organiseert het Versnellertje jaarlijks een club twee daagse. De deelnemers fietsen dan over twee dagen een rondje in Nederland. ’s Nachts wordt er overnacht in Hotel. Een club twee daagse is aantrekkelijk om aan deel te nemen omdat alles voor die twee dagen is geregeld door het Versnellertje en je komt op plekken waar je nog nooit geweest bent.
De club twee daagse is alleen bestemd voor leden.


Deelname aan toertochten
Leden van het Versnellertje nemen individueel of in groepsverband deel aan toertochten in zowel het binnen en buitenland. De toertochten waaraan in groepsverband wordt deelgenomen staan vermeldt in het programma op deze website. Een klein gedeelte van de leden neemt ook weleens deel aan wedstrijden.


Thuisbasis
Het Versnellertje staat bekend als het ‘Versnellertje Ochten’. Dit omdat de club jaren de thuisbasis had in Ochten. Sinds 2014 is de thuisbasis van het Versnellertje de Dodewaardse ijsclub. Vanuit deze accommodatie starten de vier georganiseerde toertochten. Ook worden de jaarvergaderingen op deze plek gehouden. 


Lidmaatschap 

Heb je ook interesse in een lidmaatschap van het Versnellertje zie dan de pagina Lid worden